Нещо дебне под селата на Сиирт, провинция в източна Турция. Чудовище ли

...
Нещо дебне под селата на Сиирт, провинция в източна Турция. Чудовище ли
Коментари Харесай

Мистериозен шум под земята се появи в още едно турско село

Нещо дебне под селата на Сиирт , провинция в източна Турция.  Чудовище ли е? Предвестник на земетресение ? Или това е естествено събитие, произлизащо от придвижването на подпочвените води? Жителите на Акяйла са любопитни. Селото е второто в Сиирт за по-малко от месец, което оповестява за тайнствен тон, приближаващ откъм земята, оповестява " Дейли Сабах ".

Миналия месец жителите на Мейдандере потърсиха помощ от управляващите, с цел да открият източника на чудноват звук, който ги разсънва през нощта и раздрусва домовете им. Екипите на Службата за ръководство на бедствия и изключителни обстановки започнаха следствие на изказванието и източникът на звука към момента не е избран. 

Службата ще се насочи към Акяйла с цел да изследва новия тайнствен звук. 

Акяйла се намира единствено на към 3,5 километра от Мейдандере и за първи път заяви за мистериозния тон на 9 август и тъкмо както и  в Мейдандере, той стартира през нощта. Жителите на селото описват, че са усетили трус, който е траял няколко секунди. Жителят на селото Халит Айгюн сподели пред Анадолската организация в четвъртък, че се усещат като че ли къщите им ще се срутят. Той споделя, че са чули за Мейдандере и са били загрижени. Друг гражданин на Акяйла, сподели, че е усетил тремора и съпътстващия тон, „ сходен на детонация “ два пъти преди. „ Мислех, че е земетресение, само че няма и най-малка цепнатина по стените или другаде “, сподели той.

„ Беше плашещо . Преживял съм земетресение в предишното и знам по какъв начин е. Това не беше земетресение “, сподели Садик Акти, различен гражданин на селото.

Инженерите по геология проверяват случая и работят върху обстоен отчет за източника на звука. Отбелязва се, че и двете села се намират в регион, изложен на евентуални естествени бедствия. Мейдандере е село, издигнато върху земя, останала от свлачище , а Акяйла е в регион с висок риск от рухване на камъни, отбелязат инженерите. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР